Miljoner till LAN-turneringar, möt Sveriges största kreatörer och streamers, livemusik och cosplay – här är de senaste nyheterna kring DreamHack Summer 2022

Artistsläpp, cosplay och LAN-turneringar, det är en del av det innehåll som arrangören bakom Sveriges största gamingevenemang, DreamHack, har offentliggjort inför sommarens upplaga av DreamHack Summer. Festivalen arrangeras den 18-21 juni på Elmia kongresscenter i Jönköping.

Livemusik tar plats på scenen

Precis som vanligt bjuder sommarens DreamHack-festival på en rad liveframträdanden. Sex stycken musikakter är klara för festivalen, bland dessa finns de två huvudakterna LNY TNZ och Pat B. De får sällskap av akter som Mange Makers, Altego, Lov1, Günther och DJs from Mars, som alla uppträder på festivalens “main stage” fördelat mellan lördag och söndag. Ett fullständigt schema finns på dreamhack.com/summer/activities/mainstage/.

Cosplay intar centrala Jönköping och DreamHack

Cosplay är en naturlig del av DreamHacks festivaler därför är det extra glädjande att sommarens festival bjuder på dubbelt upp av den varan. Utöver DreamHacks egna Cosplay Championship hålls det i sommar en cosplay-parad i centrala Jönköping. Paraden, som sker i samarbete med Jönköping – City of DreamHack, hålls under festivalens öppningsdag och deltagarna bussas från DreamHack in till stadskärnan för den 45-minuter långa paraden innan de bussas tillbaka till festivalen i tid för den stora öppningsceremonin. 

För de tävlande i DreamHack Cosplay Championship finns tre olika kategorier att delta i, “Best Craftmanship”, “Best Performance” och “Best Cosplay”. Totalt finns 25 000 kronor i potten, plus en guldbiljett till kvalet till Cosplay-SM. Ytterligare information för dig som vill veta mer och kanske delta själv finns att läsa på dreamhack.com/summer/activities/cosplay/.

Träffa och lär av dina favoritkreatörer och streamers på Creator Hub

Creator Hub är ett aktivitetsområde där kreatörer och streamers står i fokus. Över 100 kreatörer, varav några av Sveriges och Nordens allra största, väntas vara en del av Creator Hub under DreamHack Summer och bjuda på en rad aktiviteter. Besök Creator Lab och lär dig hur du streamar, se kreatörer streama live från Stream Studio, delta i roliga “IRL”-aktiviteter tillsammans med kreatörer inne i Creator Arena, öka på din autografsamling och prata med dina favoritkreatörer vid Meet and Greet-scenen.

Memetrix, Minfakkingbror, Lets Feast, Snowmixy, EllenVy, Slop3, NymN, Yabbe, Rafis0 och Elajjaz är ett litet urval av de många kreatörer som kommer att vara på plats under DreamHack Summer. Se hela listan och ta reda på mer genom att besöka dreamhack.com/summer/creator-hub/.

Miljoner i potten för LAN-deltagarna

LAN är en självklar del av DreamHack, så även i sommar. Här sätter besökarna upp sina egna datorer för att spela spel, titta på streams och ha en ett rolig festival tillsammans med nya som gamla vänner. 

Alla med en LAN-biljett kan dessutom delta i de många LAN-turneringarna som tillsammans har en prispott på smått otroliga 2,12 miljoner kronor. Fortnite, Rocket League, League of Legends, Valorant är några av de speltitlar som det anordnas tävlingar i. Ytterligare information finns på dreamhack.com/summer/lan/

Aktiviteter för alla

DreamHack Summer bjuder på en rad aktiviteter öppna för samtliga besökare, oavsett biljettyp. Detta inkluderar ett Freeplay-område med dagliga turneringar och mycket, mycket mer. Genom att delta i olika utmaningar får deltagarna unika mynt som kan användas för att snurra på “DreamHack-hjulet”.  Genom att snurra på hjulet, som officiellt heter “DreamHack Wheel” har besökarna chansen att vinna spännande priser från DreamHacks partners, priser som kan vara allt från spelstolar och merch till datordelar och gamingtillbehör.

Ytterligare aktiviteter och information om DreamHack Summer uppdateras kontinuerligt på festivalens officiella sajt.

# # #

About DreamHack

DreamHack is an immersive, gaming lifestyle experience where the community comes to life. Millions of fans tune in to DreamHack broadcasts each year, and the 24-hour-a-day festival weekends feature everything gaming under one roof. Attendees experience professional esports tournaments, amateur and varsity gaming tournaments, world-famous bring-your-own-computer (BYOC) LAN party, cosplay championship, panels, art, activities, expo, screenings, live music and more. The DreamHack brand is a part of ESL Gaming, the world’s leading esports company. 

ESL Gaming is a part of the world’s leading competitive gaming platform ESL FACEIT Group. More information is available at dreamhack.com and about.eslgaming.com.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.