DreamHack Winter bjuder på en rad Xbox-upplevelser, bland annat med stort fokus på PC Game Pass för alla gamers på plats

Årets DreamHack Winter-festival i Jönköping väntar runt hörnet. Den 25 november slår Elmias portar upp och välkomner tusentals gamingintresserade för en helg full av spel och subkulturer. Självklart kommer även Xbox att vara på plats för att erbjuda spelande via PC Game Pass samt tillgängligt spelande.

DreamHack Winter går av stapeln fredag den 25 november, men redan dagen före smygöppnar festivalen då LAN-deltagarna är välkomna att ta plats i de välbekanta Elmia-hallarna. På plats återfinns också en mångårig partner till DreamHack, nämligen Xbox. Ett av många sätt som Xbox bidrar till att höja upplevelsen är att erbjuda varje LAN-deltagare tre månader PC Game Pass utan kostnad.

– Det känns fantastiskt att återigen få välkomna Xbox och Game Pass till DreamHack i Jönköping. Att vi delar samma grundläggande värderingar, att spelande är för alla, gör bara saken ännu bättre och det känns extra roligt att detta reflekteras i deras närvaro under vinterns festival, säger Andreas Jernberg, Norden-VD på ESL FACEIT Group.

Xbox är på plats med PC Game Pass som återfinns på många datorer och med Xbox Game Pass på en del Xbox-konsoler. Xbox Game Pass låter spelarna välja bland hundratals högkvalitativa spel för en låg månadskonstnad på PC, konsol, surfplattor och telefoner. Medlemskapet inkluderar tillgång till alla nya spel från Xbox Game Studios samma dag som de lanseras från några av deras största franchiser som Halo och Forza, samt alla fördelar med EA Play. 

– Det är underbart att fortsätta vår resa med DreamHack. Vi är oerhört glada att möta gaming communityn i Jönköping under alla dagar på festivalen och får presentera PC Game Pass med alla dess fördelar. Vi ser fram emot att träffas där, säger Nicholai Hamre, Xbox Content and Subscription Lead, Western Europe 

Tillgängligt spelande

Utöver PC Game Pass kommer Xbox även att ta med sig två stycken Xbox Adaptive Controller. Denna spelkontroll är designad för spelare med begränsad rörlighet och är en anpassningsbar kontroll som gör spel mer tillgängliga, för både PC och konsol. Xbox Adaptive Controller fungerar med en mängd olika externa enheter, som knappar, styrspakar och utlösare. Just till DreamHack Winter paras kontrollen ihop med Adaptive Gaming Kit från Logitech G, en uppsättning med högkvalitativa knappar och reglage som enkelt kan anpassas för utökad funktionalitet.

Aktiviteter, tävlingar och giveaways

Utöver PC Game Pass och Xbox Adaptive Controller kommer Xbox även att erbjuda festivalbesökarna men mängd olika aktiviteter, tävlingar och giveaways. Förutom i festivalens expo kommer Xbox även ta plats i Creator Hub, Freeplay-området, och i LAN-området.

Mer information om DreamHack Winter finns på dreamhack.com/winter

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.