12 miljoner kronor till e-sport när DreamHack Winter återvänder till Jönköping

Världens största kulturfestival för gaming — DreamHack — är återigen redo att slå upp dörrarna till Elmia i Jönköping tillsammans med huvudpartnern Elgiganten. Det spelar ingen roll om du älskar musik, cosplay, LAN eller det nyligen lanserade Counter-Strike 2. Under den magiska helgen i slutet på november finns det något för alla, inte minst e-sport i världsklass och totalt 12 miljoner kronor att tävla om.


För tolfte året i rad återvänder DreamHack Winter till Jönköping. Mellan den 24 och 26 november kommer besökare från hela världen till Elmiaför att uppleva världens största kulturfestival för gaming. Förutom datorspelande, musikuppträdanden, utställningar, tävlingar och mängder av andra aktiviteter, kommer besökarna även i år få chansen att uppleva e-sport i världsklass.

Här är några av höjdpunkterna:

Brawl Stars World Finals
En av de största händelserna på årets DreamHack är VM-slutspelet i MOBA-mobilspelet Brawl Stars, där världens bästa spelare tävlar om den 8,1 miljoner kronor stora prispotten. För alla fans kommer det dessutom att anordnas spännande aktiviteter vid sidan av matcherna.

eFIBA World Finals
Världseliten i NBA 2K24 kommer till DreamHack för att göra upp om den drygt 570 000 kronor stora prispotten. Det är den första upplagan någonsin av eFIBA World Finals — ett VM-slutspel har aldrig tidigare spelats. Spelare från hela världen har tävlat i regionala finaler för att nå hela vägen fram till DreamHack.

ESL Challenger Jönköping
Counter-Strike 2 är ute på marknaden, och nu är det dags att dra igång en av de första professionella turneringarna i spelet. I ESL Challenger kommer åtta lag från Nord- och Sydamerika, Europa och Asien att göra upp om 1 miljon kronor och en prestigefull plats i ESL Pro League Season 19.   

ESL R1 Fall Major

Det är dags för proffsen att göra upp i den virtuella racing-turneringen ESL R1 Fall Major. Världens 48 bästa förare, från 12 olika stall, har tävlat om en plats i finalen som kommer att äga rum på DreamHack. Bland stallen återfinns bland annat BMW, Mercedes-AMG, Porsche och Williams. Prispotten? Drygt 2,6 miljoner kronor.

Missa inte chansen att uppleva världens största kulturfestival för gaming på plats i Jönköping. -Vi är otroligt stolta att vi återigen kan presentera e-sport-upplevelser i världsklass och ser fram emot att få öppna dörrarna till ännu en festival, avslutar Per Sjölin, presschef för DreamHack Winter.

About DreamHack
DreamHack creates a world where the gaming community comes to life. The festivals, featuring everything gaming under one roof, create an arena where you can come to connect, explore, win, play a part, and be yourself through a gaming lifestyle experience. Attendees meet their favorite creators, experience professional esports tournaments, amateur and varsity gaming tournaments, world-famous bring-your-own-computer (BYOC) LAN party, cosplay championships, panels, art, activities, expo, screenings, live music, and more. DreamHack is part of ESL FACEIT Group, the leading competitive games and esports company.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.