Nya dansbandskungen kommer till Jönköping— DreamHack Winter presenterar årets artister

Med en månad kvar till årets DreamHack Winter, tillsammans med Elgiganten, offentliggörs nu årets artister — i år med en mer stjärnspäckad lineup än någonsin. Estraden, Bell, LBSB och DJ Altégo kommer alla att uppträda på scen i Elmia, Jönköping, i slutet av november. Dessutom kommer den nya dansbandskungen Lucianoz till stan.

Det är bara en månad kvar till DreamHack Winter i Jönköping. Den årliga festivalen mellan 23-26 november har i nära 30 år varit en institution för gamingkulturen. Den transformation som DreamHack genomgått genom åren har idag resulterat i en enorm kulturfestival, med allt från utställningar och e-sport, till musikuppträdanden.

I årets upplaga finns flera namnkunniga artister. På fredagen uppträder TikTok-stjärnan Bell, som med sina klubbhits fått över 25 miljoner lyssningar. Hon följs av den elektroinfluerade hiphopgruppen LBSB, som i sina vita masker fått dansgolven att hoppa med hits som “Pumpa den”. sedan 2013 fått dansgolven att hoppa iklädda vita masker och ligger bakom hits som “Pumpa Den”.

På lördagen uppträder bland andra Estraden, som tidigare gästat superhiten och listettan “Mer för varandra”. Trion har under 2023 hunnit med uppträdanden på både Lollapalooza och Malmöfestivalen. Uppträder gör även den nya dansbandskungen Lucianoz, som gjorde sin första Sverigeturné under våren 2023 och som är högaktuell med en egen dokumentär i TV4. På kvällen drar festen igång på riktigt då DJ Altégo går på scen och spelar sina bästa house-mixar. 

DreamHack Winter presenteras av Elgiganten och är den sjunde DreamHack-festivalen under 2023. Förutom e-sport i världsklass erbjuder DreamHack något för alla genom att samla hela gamingkulturen under ett tak; Från världskända kreatörer till det ikoniska LAN:et, livemusik, Builders and Battle-zoner, cosplay-tävlingar och mycket mer. Allt för att skapa världens största och mest välkomnande kulturfestival för gaming.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.