Cosplay, utställningar, konserter och kända kreatörer — allt du behöver veta om DreamHack Winter

DreamHack har tidigare offentliggjort upplägget kring årets e-sport och musikuppträdanden. Nu kommer mer information om vinterns mest fullspäckade gaming- och kulturfestival. Cosplay, utställningar, utmanande aktiviteter och LAN. När portarna till Elmia öppnar i slutet på november finns det något för alla.

Institutionen DreamHack Winter återvänder till Elmia i Jönköping ännu en gång. Mellan 23-26 november vallfärdar varje år tusentals människor till kulturfestivalen, där DreamHack, ett varumärke inom ESL FACEIT Group, tillsammans med officiella partnern Elgiganten, erbjuder något för alla. Möt din favoritstreamer, upplev e-sport i världsklass, lyssna på några av Sveriges bästa artister live, utforska den spännande Cosplay-världen eller förlora dig själv i någon av festivalens alla spännande montrar. Här nedan följer ett axplock av festivalens utställare.

Elgiganten
DreamHacks officiella partner Elgiganten finns självklart på plats. Den ledande återförsäljaren i Norden kommer varje dag att anordna Giveaways på scen, samtidigt som de driver den officiella DreamHack-butiken. Missa inte chansen att vinna fantastiska priser. Dessutom är Elgigantens monter det enda stället där besökarna kan provspela Tekken 8 innan det släpps för allmänheten.

Nintendo

Med en egen scen, ikoniska karaktärer och spännande turneringar utlovar Nintendo en oförglömlig upplevelse för DreamHack Winters besökare. Under tre dagar har besökarna möjlighet att bekanta sig med Nintendos fantastiska värld. Visa sina färdigheter i Mario Kart 8 Deluxe, svettas under en tuff match i Nintendo Switch Sports, eller varför inte träffa Mario och Luigi på plats? 

PC Game Pass | Xbox
Gå förbi PC Game Pass monter där mängder av aktiviteter väntar. Testa Claw Machine, Gold Bar Challenge eller visa styrkan i boxning. Oavsett vilket du väljer så finns det fina priser att vinna. Har du dessutom glömt att klippa håret så kommer det att finnas duktiga barberare på plats.

Husqvarna
Den världsledande tillverkaren av robotgräsklippare, Husqvarna, förbereder något alldeles extra för DreamHack Winter. I samarbete med ett av de största spelen från 90-talet planerar Husqvarna för en världsunik lansering under vinterns festival. Besökare från 18 år och uppåt har möjlighet att uppleva ett helt nytt mästerskap på plats av en typ som aldrig tidigare skådats. 

Pantamera
Pantameras långvariga fokus på e-sport fortsätter. I montern på DreamHack kan besökarna träna precision genom att spela Bean Bags (kasta påsar) och vinna fina priser. Temat precision är genomgående då besökarna även kan testa Counter-Strike 2 Aim_map på plats. Dessutom kommer besökarna kunna tävla i Pantameras egna arkadspel: Panta World, samt träffa superambassadören och youtubern SampeV2 som är på plats i montern varje dag och dessutom anordnar egna Pantamera-tävlingar i Counter-Strike 2 på festivalens huvudscen. Glöm inte att ta med tomma burkar och flaskor — det kommer även anordnas panttävlingar.

Tele2

För åttonde året i rad levererar Tele2 blixtsnabb uppkoppling som de tiotusentals deltagarna kan använda. Vad sägs som en ned- och uppladdningshastighet runt 20 Gbit/sekund? Imponerande. 

Arla
Arla vill hjälpa barn att äta bra. På DreamHack kommer leverantören att erbjuda frukost, snacks och kvällsmat till alla barn. Dessutom kommer det anordnas pannkakstävling och grundläggande matlagningskurser för att inspirera den yngre generationen. 


EVNIA

EVNIA är ett spännande nytt framåttänkande, uppfinningsrika varumärke från Philips och strävar efter att skapa en modern spelatmosfär. Har du någonsin drömt om att spela mot ett av världens bästa lag, Team Vitality? Nu får du möjligheten att mäta dina färdigheter med dem i en virtuell skillbaserad tävling. Om du är ute efter något mindre tävlingsinriktat så ta med vännerna och spela gratis, antingen 5 mot 5 eller 1 mot 1. Här finns även drömsetupen för den ultimata gamingupplevelsen. 


Från LAN till LEGO – fullspäckat festivalgolv
Möt dina favoritkreatörer och streamers på DreamHack Winter. Fler än 150 populära streamers som Elajjaz, Kandyland, AnnieFuchsia, NymN och MissMikkaa kommer att vara där. Besökare kan se deras livesändningar på plats eller träffa dem i Meet & Greet-zonen.

På DreamHack kan besökare klä ut sig till sina favoritkaraktärer och delta i DreamHack Cosplay Championship för att tävla om en stor prispott på 25 000 SEK och en plats i  European Cosplay Gathering. Juryn består av cosplay-veteraner som Amenoo Cosplay, Sophie Riis och Mistvein.

Tabletop Arena är perfekt för att testa nya spel eller visa upp sina färdigheter i gamla bekanta spel. Det spelar ingen roll om du är en Magic the Gathering-veteran eller nybörjare, det finns något för alla åldrar och nivåer. Asmodee Nordics personal kommer också att finnas på plats.

I LEGO Builders Zone får besökare utlopp för sin kreativitet och kan uppleva LEGO på nytt. Det finns allt från gigantiska LEGO Ocean till Speed-Building-tävlingar. Inspireras gärna av LEGO Masters-deltagarna som är på plats.

DreamHack Winter är även världens mest ikoniska LAN-party där besökare kan ta med sin egen dator eller konsol. Delta i turneringar som Fortnite Battle Royal Duos med en prispott på över 100 000 SEK, eller ta med en hel femma och tävla om 160 000 kronor i Counter-Strike 2-turneringen. LAN:et är också en möjlighet att träffa likasinnade och skapa vänskapsband för livet.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.