DreamHack Summer är tillbaka – erbjuder öppna Fortnite-turneringar med 2 miljoner i potten

Den 18-21 juni har det äntligen blivit dags att åter slå upp portarna till sommarupplagan av Sveriges största gamingevenemang, DreamHack Summer. Nu står det dessutom klart att sommarens festival kommer att bjuda besökarna på inte bara en utan två stora turneringar i det populära spelet Fortnite.

De två turneringarna, som vardera har en prispott på 100 000 dollar, motsvarande cirka en miljon kronor, är öppen för samtliga LAN-deltagare att delta i. Det enda som krävs är alltså att den som är intresserad av att delta skaffar en LAN-biljett till DreamHack Summer, packar sin dator och beger sig till Jönköping i mitten av juni. 

Turneringarna utgörs av en turnering i det klassiska “Battle Royal”-spelläget medan den andra nyttjar det nya “Zero Build”-spelläget och båda är så kallade “Solo”-tävlingar. Kvalen startar redan på festivalens första dag och följs sedan av slutspelsdagar på söndagen och måndagen. Båda turneringar kommer dessutom att sändas live på Twitch

– DreamHack och Fortnite passar utmärkt ihop i och med att båda fokuserar på att skapa upplevelser i världsklass för våra communityn. Därför känns oerhört roligt att vi återigen kommer att kunna erbjuda DreamHack-besökare chansen att delta i ett två prestigefyllda och underhållande turneringar i Fortnite under DreamHack Summer, säger Shahin Zarrabi, strategiansvarig på DreamHack. 

DreamHack har arrangerat storskaliga communityturneringar i Fortnite sedan 2019. Den första upplagan hölls på DreamHack Winter 2019, följt av ytterligare en LAN-turnering under DreamHack Anaheim 2020. Under pandemin deltog massor av spelare från ett flertal regioner i onlineupplagorna av DreamHack Open Featuring Fortnite-turneringarna.

Mer information om Fortnite-turneringarna finns att läsa på den officiella DreamHack Summer-sajten

# # #

About DreamHack

DreamHack is an immersive, gaming lifestyle experience where the community comes to life. Millions of fans tune in to DreamHack broadcasts each year, and the 24-hour-a-day festival weekends feature everything gaming under one roof. Attendees experience professional esports tournaments, amateur and varsity gaming tournaments, world-famous bring-your-own-computer (BYOC) LAN party, cosplay championship, panels, art, activities, expo, screenings, live music and more. The DreamHack brand is a part of ESL Gaming, the world’s leading esports company. 
ESL Gaming is a part of the world’s leading competitive gaming platform ESL FACEIT Group. More information is available at dreamhack.com and about.eslgaming.com.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.