Världens bästa CS:GO-spelare kommer till Jönköping när DreamHack Winter återvänder

DreamHack Winter är tillbaka den 24-27 november i år och bjuder, bland mycket annat, besökarna på en riktig toppturnering. Det handlar om de globala finalerna av ESL Impacts andra säsong, med åtta av världens bästa kvinnliga CS:GO-lag och en prispott på över 1,3 miljoner kronor.

Det har gått snart tre år sedan det senast hölls en fjullfjädrad DreamHack Winter-festival i Jönköping, men nu är det dags igen. Årets festival kommer att bjuda på allt det som besökarna älskar så som gamingmässa, esportturneringar, freeplay, DreamHack-hjulet och mycket mer.

Festivalen smygstartar redan den 24 november då samtliga deltagare med en LAN-biljett välkomnas till Elmia för att sätta upp sina datorer och börja spelandet. Dagen efter, den 25 november, öppnar festivalen för alla besökare och med det är festivalen igång på allvar fram till att dörrarna stängs den 27 november. Under festivalens gång kan samtliga besökare, med eller utan egen dator, testa spel på färdiga spelstationer i freeplay området, kolla på esportturneringar, uppleva gamingmässan och ta del av de många andra aktiviteter som erbjuds.

Det känns fantastiskt att återvända till Jönköping med ytterligare en DreamHack Winter-festival. Det finns inget som liknar den upplevelse som våra festivaler bjuder på och festivalen är öppen för alla, oavsett om du vill ta med din egen dator eller inte. Vi ser fram emot att slå upp portarna i november och återigen få dela denna upplevelse med vårt nordiska community, säger festivalgeneralen Christoffer Melin i en kommentar.

Till årets DreamHack Winter-festival är vi enormt stolta över att kunna presentera säsongsfinalerna av ESL Impacts andra säsong. Turneringen är en del av ESL:s storsatsning på kvinnlig esport som lanserades i början av året som en del av initativet #GGFORALL. Initativet kom till för att skapa en mer inkluderande esport som, förutom att lyfta allas lika värde, har som mål att bidra till ett bättre samhälle genom den kraft och det genomslag som esport och gaming sitter på.

Vi är oerhört stolta över att kunna ta ESL Impact, som är en del av vårt GGFORALL-program, till Sverige och DreamHack Winter. ESL Impact kommer att erbjuda en fantastisk upplevelse för festivalbesökarna som får följa världens bästa kvinnliga CS:GO-spelare göra upp om säsongstiteln, säger Charlie Sirc, produktansvarig för ESL Impact.

GGFORALL bygger på filosofin “it’s not GG until it’s GG for all”, att det är inte “good game” förrän det är det för alla och fokuserar på att göra gaming och esport mer inkluderande, tolerant och en positiv plats var alla kan utvecklas, fortsätter Charlie.

Själva säsongsfinalerna på DreamHack Winter välkomnar de åtta bästa lagen från ESL Impacts andra säsong. Dessa lag utgör den absoluta världseliten inom den kvinnliga Counter-Strike-scenen och utlovar actionladdad underhållning av toppklass i jakten på den över 1,3 miljoner kronor stora prispotten.

För de som hellre tävlar själva bjuder festivalens LAN på en rad turneringar, bland annat i CS:GO och Rocket League. Dessutom finns möjligheten för dagsbesökare att testa en rad olika spel i festivalens freeplay-område.

Träffa och lär av dina favoritkreatörer och streamers på Creator Hub

Creator Hub är ett aktivitetsområde där kreatörer och streamers står i fokus. Över 200 kreatörer, varav några av Sveriges och Nordens allra största, väntas vara en del av Creator Hub under DreamHack Winter och bjuda på en rad aktiviteter. Se kreatörer streama live från Stream Studio, slå dig ihop med din favoritstreamer och tävla mot andra streamerlag i Versus, delta i roliga “IRL”-aktiviteter tillsammans med kreatörer inne i Creator Arena, öka på din autografsamling och prata med dina favoritkreatörer vid Meet and Greet-scenen.

DreamHack Winter väntas bli årets största DreamHack-festival efter att ha turnerat städer runt i städer som Dallas, Melbourne, Valencia, Atlanta och många fler. Ytterligare festivalinnehåll till vinterns festival kommer att släppas längre fram, så håll utkik på dreamhack.com/winter eller följ DreamHack i sociala medier.

* * *

DreamHack är ett varumärke under ESL FACEIT Group (EFG). Mer information om EFG finns på eslfaceitgroup.com.

Contact us

EFG owns a portfolio of brands in different categories. We are leading the industry with numerous online and offline competitions, digital platforms as well as gaming lifestyle festivals.